Készülj a strandszezonra – íme két mennyei saláta recept!
Még mindig nem késő diétáznod, ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól a nyári strandszezon előtt. Napi fél óra mozgással és egészséges, kalóriaszegény ételek fogyasztásával akár 1-2 hónap alatt is jelentős változást érhetsz el. Ehhez hoztunk két könnyen elkészíthető és fantasztikusan finom salátareceptet. Hasonlóan egészséges és tápláló ételeket az Auchan Korzók éttermeiben is kínálunk. A salátákhoz jó étvágyat kívánunk!
Epres avokádósaláta
Hozzávalók: 15-20 szem friss eper 1-2 db avokádó 1 marék bébispenót vagy rukkola 1 kis fej lilahagyma 2 evőkanál méz 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál balzsamecet só, bors
Elkészítés:
Halmozzuk a bébispenótot vagy rukkolát egy salátás tálba. Szeleteljük fel az epreket és az avokádót, pakoljuk a salátaalapra, majd szórjuk meg apróra vágott lilahagymával. Keverjük össze az olíva olajat és a balzsamecetet a mézzel, ízesítsük sóval, borssal, majd az elkészült öntetet kanalazzuk a salátára. Díszíthetjük mandula vagy diódarabokkal, esetleg kevés feta sajttal.
A tojásokat főzd meg. A zöldségeket mosd meg, majd darabold fel. A joghurtot keverd el sóval, őrölt borssal és fokhagymával. A rozskenyeret és a csirkehúst kockázd fel, majd előbb a csirkét, utána a kenyérdarabokat pirítsd meg a serpenyőben fokhagymával aranybarnára. Dobd a feldarabolt zöldségeket egy tálba, és keverd őket össze. Csepegtesd rájuk a maradék fokhagymás olajat. Halmozd a salátára a csirkehúst és a kenyérkockákat. A négybe vágott főtt tojással és reszelt sajttal díszítsd. Tálaláskor öntsd le a joghurtos keverékkel.
Fotók: Pinterest
Oszd meg
COOKIE
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa