Ön offline van
Vissza Volteum_banner_960x390px.jpg

VOLTEUM ALKALMAZÁSSAL TE IS KÖNNYEDÉN ELÉRHETED AZ AUCHAN KORZÓT!

Ma már minden tizenötödik autó elektromos töltésű az Európai Unióban, hiszen a környezettudatosság egyre fontosabb szempont az életmód és a fogyasztási szokások kialakításánál. A tavalyi első negyedévhez képest idén négyszer annyi e-autó került forgalomba, pedig az elektromos autózásnak még vannak kihívásai.  

Ma egy középkategóriás elektromos autó – a sebesség, az időjárási körülmények, valamint az akkumulátor teljesítményének és állapotának függvényében - átlagosan 150-220 km távolság megtételére képes. Emiatt, ha ennél hosszabb távolságra utazunk, fontos előre kitalálnunk, hol találunk útközben töltőt, sőt, mivel a töltés akár több órát is igénybe vehet, hogyan töltsük el hasznosan a kényszerű pihenőt.  

Erre a problémára ad költséghatékony megoldást az ingyenesen letölthető Volteum utazástervező alkalmazás, amit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóiból álló startup csapat hozott létre. A kifejezetten e-autósokat célzó navigációs rendszer nemcsak a töltőállomások helyét jelzi, hanem azt is, kell-e fizetnünk a töltésért, és ha igen, mennyit. Az alkalmazás használata rendkívül egyszerű. A körülményes utazástervezés helyett csak be kell írnunk a Volteumba, milyen e-autóval és hova szeretnénk utazni, az alkalmazás pedig megtervezi az optimális útvonalat, és beilleszti a szükséges töltési pontokat is. Az iOS és Android telefonokkal is kompatibilis alkalmazás már az Auchan Korzókon és a hipermarketekben elérhető vásárlási és étkezési lehetőségek felkínálásával is bővült, hogy a töltés alatti fél-egy órás megállót minél értékesebben hasznosíthassák az e-autósok.
      
A Volteum e-autósokat célzó alkalmazása például azt is megmutatja, mely Auchan áruházak esnek útba utazásunk során, ahol be is vásárolhatunk vagy kedvenc ételeinket, italainkat is elfogyaszthatjuk, miközben az autónk ingyenesen töltődik.

Ha szeretnéd kipróbálni a hiánypótló utazástervezőt, csak töltsd le a Volteum alkalmazást a telefonodra, és már indulhatsz is!